• Afslanken door te eten

Succes verhalen Jitske’s Praktijk

Trea

In zak en as zat ze tegenover mij aan mijn bureau. In één gedoken, niet fit, opgeblazen en emotioneel. Bang voor de weegschaal, die had ze maar weggegooid. Nu 14 weken later zit er een hele andere vrouw tegenover mij. Een stralende vrouw, trots op zichzelf en zelfverzekerd. Vol zelf vertrouwen dat ze haar doel zal bereiken. Ze voelt zich 200% fitter. Heeft bijna geen opvliegers meer en daarom is het niet meer nodig om naar de overgangsconsulent te gaan. Trea heeft ervaren dat ze door suikers en te veel vet eten opvliegers krijgt. Ze had ook ontzettend last van stemmingswisselingen en die zijn ook over.

Trea is dwars door haar angsten heen gegaan. Bang om te eten. Bang voor de weegschaal. Ze heeft een weegschaal gekocht! En 1 x per week gaat ze op de weegschaal. Ze vertelde mij: “Ik begrijp nu wat je bedoelt waarom ik een weegschaal nodig heb”. Anders dacht ik altijd: “Ik voel het wel aan mijn broek als ik ben gegroeid, maar dan zat er soms al 10 kilo’s bij. Als je één keer per week op de weegschaal gaat staan om je gewicht te controleren en ik ben wat gegroeid, dan pak ik het direct aan en dan heb ik het er na een paar dagen weer af.

Na 2 vakanties en diverse verjaardagen en feestjes is Trea in 14 weken tijd 7.6 kg afgevallen en ze is 20 cm kwijt rondom de taille.
Een prachtig resultaat!  En wat zo mooi is Trea begrijpt hoe het werkt: Afvallen en op gewicht blijven.
_________________________________________________________________________________________________________

– 22.3 kilo, taille – 28 cm, navel – 23 cm, heupen – 18 cm

Lenie heeft mij begeleid bij het afvallen. Na mij supergoed op weg te hebben geholpen, ben ik op dezelfde weg doorgegaan en heb hier een lifestyle gewoonte aangeleerd.

Het laatste consult was op 30 januari 2018 en ben daarna nog 8.3 kg afgevallen. En toen stond het afvallen even stil. Dit met Lenie besproken en met de vragen die zij stelde, kwamen we er achter, dat er een aantal oorzaken konden zijn. En jawel hoor met een nieuw plan en advies om even weer precies bij te houden wat ik per dag eet, is er inmiddels in 2 weken tijd al weer 2 kilo af.

Dank je wel Lenie voor je goede zorgen. Ik ben blij dat ik weet dat ik altijd bij jou terecht kan met mijn vragen!

-10 kg in 12 weken: taille -10 cm, navel -10 cm, heupen -12 cm

Wat hebben we genoten van de zomervakantie, van het mooie weer, van de omgeving maar ook van al dat lekkere eten. Dat laatste deed ik eigenlijk al veel lange. Elk jaar een beetje zwaarder met als gevolg dat mijn kleren eigenlijk niet meer goed pasten. Dat betekende dat ik moest gaan shoppen voor een grotere maat of de knop om zetten en gaan afvallen. Ik heb gekozen voor het laatste. Op Google kun je van alles vinden over afvallen. Mijn keuze viel op “Afslanken door te eten”, praktijk van Jitske en Lenie.
Je mag dan nog ” normaal” eten en dat sprak mij erg aan. Gewoon boterhammen, aardappels, groente, vlees, fruit, zuivel en pasta. Soms zelfs zoveel dat ik het bijna niet op kon. En voor mij ook heel belangrijk: de rest van het gezin kon gewoon mee eten. Niks geen ingewikkelde menu’s en gekke ingrediënten. Daardoor was het ook heel goed vol te houden en ben ik in 12 weken 10 kilo afgevallen. Ik ben er bijna en de laatste kilo’s raak ik ook zeker kwijt. Vooral omdat het niet zozeer een dieet is, maar een aanpassing in eetgewoontes en bewustwording van wat mijn lichaam nodig heeft.

Taille -9 cm, navel -10 cm, heupen – 10 cm, – 5.2 kg

“Waarom leer ik het nooit? Ik was zo goed bezig en dan val ik toch weer terug!” Bóós ben ik dan, bóós omdat ik het niet leer. De waarheid is dat ik altijd terug val in oude patronen. Juist als ik moe ben, veel stress heb, een chronische ziekte erbij hebt, dan ben ik minder alert, minder gemotiveerd en val ik terug in mijn oude patroon. En dat patroon is overleven en mezelf troosten met eten. Soms geloofde ik niet meer in mezelf, was ik het vertrouwen kwijt. Durfde ik niet meer uit angst om te falen, weer falen, weer boos op mezelf. Maar waar een wil is, is een weg!
Na talloze pogingen van shakes, pillen, diëtisten etc. zag ik op facebook de pagina van Jitske’s Praktijk: “ Afslanken door te eten” voorbij komen. Ik heb alles gelezen en toen toch een afspraak gemaakt met Lenie in Hurdegarijp. Het klikte al aan de telefoon dus mijn stap was gezet. Afslanken is vallen en weer opstaan. Opnieuw leren eten, gezond eten, regelmatig eten, regelmatig bewegen. Dit zijn de speerpunten van het “Afslanken door te eten” programma. Omdat ik reuma heb en mijn slokdarm is aangetast heb ik veel pijn. Ik ben nu 8 weken bezig en mijn pijn is aanzienlijk minder. Ik heb veel meer energie, ik voel mij stukken beter en ik ben afgevallen! Doordat ik regelmatig eetmomenten heb, heb ik geen honger meer en mijn bloedsuikerspiegel blijft stabiel. Ik wil wel groeien, maar groeien in zelfvertrouwen en afslanken in gewicht. Dat kan ik niet even snel snel doen, dat is een levensstijl, een proces, “ een geloven in mijzelf” proces. En hierbij helpt Lenie mij met hele mooie gesprekken en bemoedigingswoorden. Ik ben er nog lang niet maar samen met Lenie verander ik mijn levensstijl en kom ik op mijn streefgewicht.

Dhr. en mevr. Smits een leuk echtpaar van in de zeventig.

Het is elke keer een feestje als ze bij mij komen. (door Jitske begeleid)
Resultaten Dhr. Smits – 14.2 kg en – 17 cm. in de taille, – 18 cm. bij de navel , – 17 cm. rond de heupen. Dhr. Smits zijn bloeddruk was veel te hoog en deze moest om de 14 dagen gecontroleerd worden. Twee maanden na de start bij Jitske’s Praktijk was de bloeddruk zo gezakt, dat de verpleegkundige het eerst niet wilde geloven. Ze heeft het 3 keer gecontroleerd! Ook slaapt hij veel beter. Dhr. Smits is heel creatief waardoor hij zo nu en dan toch een pilsje kan nemen en nootjes eet en toch afvalt. Dit helpt hem om het vol te houden.
Resultaten Mevr. Smits – 16.8 kg en – 27 cm. in de taille, -24 cm bij de navel en – 25 cm. rond de heupen. Mevr. Smits is helemaal gestopt met haar medicijnen. Ze heeft zichzelf genezen door goede voeding te eten. Ze voelen zich beide superfit en kunnen zich nu veel makkelijker bewegen en door de bocht.
Ze gaan samen nog mooi even door met afslanken tot ze beide hun doel hebben bereikt: Een gezond gewicht door middel van een goed eetpatroon.

-6,5 kilo, taille – 8 cm, navel – 4 cm, heupen – 5 cm

Januari 2016 was ik 73 kilo, ik ben toen uit mijzelf begonnen met afvallen en ben toen 6 kilo afgevallen! Na een langere tijd vond ik het moeilijk om dit vol te houden en ging het weer de andere kant uit.. weer 2 kilo gegroeid! Via via hoorde ik goede verhalen van Jitske’s praktijk en dacht ik, ik doe een gokje, voor mij een stok achter de deur.. dus moest het goed komen! Januari 2017 toen ik begon bij Lenie was ik 69,4 kilo en mijn doel was om de 60 te halen!

Toen ik de eerste week begon moest ik naar mijn idee bergen eten.. ik vond het erg moeilijk en ook moeilijk om vol te houden! Na de eerste week was mijn gedachte: ik kap ermee! Maar nee ik wilde doorzetten! Een aantal weken verder werd het gezonde en normale eten een gewoonte voor mij en kreeg ik er steeds meer aardigheid in.. nu na 11 weken ben ik 62.9 kilo en super trots! Ik heb nog niet wat ik wilde bereiken, maar dat moet voor de zomer zeker goed komen met de lijsten van Jitske’s praktijk! Als ik terug kijk naar hoe ik was, ben ik heel wat cm’s en kilo’s kwijt en daar kan ik alleen maar super trots op zijn! Als ik naar vorig jaar kijk en dan naar nu.. ben ik toch 10 kilo in totaal lichter en een stuk blijer met mijzelf!

– 16 kg, taille -16 cm, navel – 22 cm, heupen – 18 cm.

Ik wil jullie graag iets vertellen over mijn diëten zonder te lijnen. Eind mei heb ik een belletje gedaan naar Jitske. Er was nog geen plaats, maar al snel kwam een telefoontje terug dat er een plekje vrij was! Gelukkig. Vol goede moed ben ik begonnen. Alles wat ik moest/mocht eten zag er goed en voldoende uit. De eerste week 2 kg eraf. Top! Dit bleef maar doorgaan tot de 8e kilo. Toen haperde het een aantal keren mede door mijn schommelende hormoon huishouding.
Mijn gezin stond pal achter mij. Ze waren heel trots en moedigden mij aan en deden zelfs mee. Zo kregen we samen een ander gestructureerd eetpatroon.
Er werd weinig verleidelijk eten in huis gehaald en om de 2 uren iets eten werd een gewoonte.

Toch lag het duiveltje vaak op de loer en bij verdriet of een dip, was de loop naar de koelkast of la met lekkers zeer verleidelijk! Dit eerlijk gezegd ook wel eens gedaan. Maar daarna weer stug doorgegaan. Al denkende aan de te vele kilo’s en te hoge BMI en de hoogte van mijn leeftijd die daar bij hoorde; Een stofwisselingsleeftijd van 69 jaar terwijl ik 54 ben, was de stimulans snel weer terug. Het zou me lukken deze keer!Nu is het december en heb ik er 16 kilo af! Om de heupen 18 cm, taille 16 cm en navel 22 cm kwijt. Alle kleren worden te groot, ik krijg complimenten en voel me stukken beter. Als ik naar mijzelf kijk denk ik, ben ik dit? Zijn dat mijn boven benen? Dat is lang geleden dat ik me zo heb gevoeld en kleren kopen is ook veel leuker geworden al moet ik echt de knop om zetten om niet de verkeerde maat te pakken en het hoeft niet perse meer wijde kleren te zijn. Heerlijk!

Het is een kwestie van doen en laten. Met vallen en opstaan gaat dit mij ook lukken. Hoe meer eraf is, hoe meer ik gestimuleerd ben om door te gaan. De wekelijkse begeleiding door Lenie Leegstra is informatief, goed en gezellig. Zonder deze stok was me dit niet gelukt.Graag schrijf ik nog eens een stukje als ik op mijn streef gewicht ben. Wie weet met foto!

Anke Blaauw 16,8 kilo afgevallen en 14,4 kilo vet kwijt

De strijd aangaan met mezelf en mijn overgewicht. Momenteel ben ik over de helft van de aantal kilo’s die ik eraf wil hebben.

Mijn moeder is met dit topdieet begonnen. Toen ik zag hoe goed dit bij haar werkte en hoe slank ze werd, werd ik gewoon jaloers en wilde ik dat ook! Ik heb daarom de stap gezet om deze uitdaging aan te gaan samen met Lenie. Lenie Leegstra heeft mij begeleid tijdens de hele periode van afvallen. Het maakte niet uit of ik 300 gram of 600 gram afviel, Lenie was iedere keer enthousiast. Ze stimuleerde me elke keer en was elke keer trots op mij dat ik er weer wat gewicht af had.

Het liefst had ik natuurlijk dat de kilo’s eraf vlogen en ik binnen een week slank zou zijn, maar zo werkt het natuurlijk niet. Dit dieet houd ik gemakkelijk vol, ik heb nooit honger want je moet geregeld eten. Mijn lust om te snoepen is veel minder geworden omdat mijn bloedsuikerspiegel op pijl blijft, hè Lenie?

Ik ben nu 16,8 kilo gewicht en 14,4 kilo vet kwijt en voel mij een stuk beter, maar ben nog niet op mijn streefgewicht, dus ga nog even door.

Ik wil Lenie bedanken voor de begeleiding, maar ook mijn moeder die mij elke keer thuis helpt en steunt! Bedankt! Is getekend: Anke Blaauw uit Jubbega

Coby van der Wal 68 jaar is 10 kg afgevallen in 11 weken

Taille -14 cm, heupen – 13 cm en de jas die 10 jaar in de kast heeft gehangen past weer! Voordat Coby echt bij mij aan de slag ging had ik al diverse keren telefonisch contact met haar gehad. Ze zat met haar schildklier en de vervanging van de Thyrax. Bang dat ze dan zou gaan groeien.

Coby dacht zelf dat ze overgewicht had door de combinaties die ze at. Wat mij aan haar voedingspatroon opviel is dat ze wel gezond at, maar veel te weinig. Daar was Coby erg verbaasd over toe ik haar dat vertelde.
Coy is nu bijna 3 maanden bezig met Afslanken door te eten en het gaat heel erg goed. In het begin lukte het haar nog niet om alles op te eten. Maar na een paar weken, toen de stofwisseling weer lekker aan het werk was, lukte dat wel. De behoefte om te snoepen en te snaaien ging helemaal over.

Ze voelt zich nu veel fitter, lopen gaat veel makkelijker en ook het boodschappen doen in de stad gaat haar nu makkelijk af. Ze vindt het heerlijk om op deze manier af te vallen. Ze is creatief met eten, ze eet wat ze lekker vindt.

Voor mij als gewichtsconsulent is het leuk om Coby te begeleiden, ze is zo enthousiast en stelt altijd veel vragen. Daar word ik helemaal blij van.

Na één week al geen behoefte meer aan chocolade en zoetigheid.

Tijdens haar zwangerschap was Carla heel erg gegroeid; + 15 kg. Na de bevalling lukte het wel om de eerste kilo’s kwijt te raken, maar daarna hield het op. Ik kwam tot de conclusie dat Carla te weinig at. Carla had ook een enorme behoefte aan zoetigheid en met name chocolade.
Zuchtend kwam ze bij mij in de praktijk: “oh ik ben zo moe en straks moet ik ook nog voor mijn werk naar het buitenland en daar zie ik zo tegen op als ik me zo belabberd voel. Het liefst bleef ik de hele dag in mijn bed liggen”.

Een week later, bij onze 2e afspraak, is Carla al 1.4 kg afgevallen en ook al 1,4 kg vet kwijtgeraakt. De eerste centimeters zijn er ook al af. Het eerste wat ze tegen mij zei toen ze na een week weer kwam: “Ik voel me veel fitter: ’s avonds na het eten heb ik nog energie over om wat te doen! Elke dag fiets ik met mijn zoontje en nu heb ik zin om langer te fietsen i.p.v. het kleine rondje wat we normaal fietsen. Deze week heb ik ook helemaal geen chocola meer gegeten: Ik heb er zelfs niet eens aan gedacht!

Geertje Huisman 10,5 kg afgevallen,  taille – 12, heupen – 17 cm

Toen ik een tijdje geleden bij Jitske’s Praktijk aanklopte voor hulp voelde ik mij een wrak. Ik kon ’s morgens bijna niet mijn bed uitkomen. Zo moe en alles was mij te veel. Ik wilde alles opgeven wat ik anders altijd leuk vond om te doen, zelfs het zingen wilde ik opgeven! Alles kostte me heel veel moeite. Ik zei tegen mijn man: “Nog even en ik heb een rollator nodig”. Ik had veel pijn in mijn spieren en gewrichten.

Vanmorgen voor de laatste keer bij Jitske geweest. Ik voel me super fit, ik heb weer zin in het leven en ik heb geen pijn meer in mijn spieren en gewrichten. Ik kan zelfs weer hoge hakken dragen.

10,5 kg ben ik afgevallen en 12 cm. in de taille en 17 cm. bij de heupen. Mijn gewicht is weer normaal, mijn “zwemband” ben ik gelukkig kwijt.

Wij leiden een heel onregelmatig leven en als ik nu terug kijk naar hoe ik at: Dat was een drama. Nu eet ik gezond en luister ik goed naar mijn lichaam. Toch eet ik nog wel eens patat en drink een glaasje wijn, maar nu is het in balans. Ik ben heel erg tevreden met dit resultaat.

Ik heb mijn doel bereikt bij Jitske.

Petra Veenstra 11,6 kg in 12 weken

Al met al ben ik al ruim twintig jaar met mijn gewicht bezig. Ik van alles geprobeerd: een leven lang fit, Sonja Bakker, shakes…..al met al bleven de kilo’s er niet af! Waarom niet??? Als ik eenmaal in de dieetmodus zit kan ik het heel goed volhouden maar zodra ik mijn streefgewicht heb bereikt sluipt de oude gewoonte er weer in en vind ik dat ik het wel “verdien”om extra te eten. In januari 2015 ging ik op het internet op zoek “afvallen Friesland”. Ik kwam op de site terecht van Jitske. Ik las en las en raakte enthousiast van de verhalen en ook van de slogan: stoppen met diëten-afvallen door te eten!!.
Ik mailde met Jitske en we hadden telefonisch contact. Eind januari had ik mijn eerste afspraak . Ik was verbaasd….moest ik zoveel eten. Dat had ik nog nooit gedaan. Ik had altijd gehoord dat “honger”goed was want dan verbrand je vet. Ik leerde nu het tegenovergestelde!! Ik moest de verbranding hoog houden, de kachel moet blijven branden. De eerste weken was ik heel veel met eten bezig. Ik maakte elke dag een dagboekje op de computer van wat ik de volgende dag ging eten. Ik hield goed mijn kcal bij…..en elke week had ik een afspraak bij Jitske. Elke week was er ongeveer een kilo af…..ik werd steeds enthousiaster!
Elke week praatte ik met Jitske over bepaalde problemen die ik tegen kwam en wanneer ik behoefte had om te eten. Ik vertelde haar dan dat ik het gevoel heb dat ik een engeltje en een duiveltje op mijn schouders heb. De ene zegt : kom op eet alles maar op..en de ander zegt: niet doen!
Het laatste jaar had het duiveltje de overhand. Ik lette niet meer op mijn eten. Overdag at ik heel weinig en ‘s avonds at ik veel te veel en ongezond. Maar na een aantal afspraken met Jitske kreeg het engeltje de overhand!
Al met al ben ik in 12 weken tijd bijna 12 kilo afgevallen. Wat ben ik trots op mezelf! Wat ben ik blij dat ik Jitske heb leren kennen. Wat heeft ze me goed begeleid en nog steeds. Ik ga nu een keer per maand naar Jitske toe want dat engeltje moet de overhand blijven houden en af en toe mag het duiveltje even de baas spelen!

Dag Jitske,
Ik ben blij je te kunnen zeggen dat het erg goed gaat met mij.

Ik zit lekker in mijn vel en voel me geweldig! Sinds een dikke maand ga ik naar volleybal iets wat ik normaal niet durfde (achteraf denk ik had ik veel eerder moeten doen, maar ja je moet er wel aan toe zijn).Ook onderneem ik meer dingen; dit valt iedereen hier in het gezin op. En ik durf nu mijn mond ook open te trekken (nog niet altijd).Mijn man is trots op mij en zegt dat ook tegen me. Dat doet me erg goed.
Vorige week ben ik samen met mijn dochter naar de Primark in Almere geweest ook dit is best bijzonder want een jaar geleden had ik dat ook niet gedaan en er staan nog veel meer dingen op de planning.
Ook met het gewicht ben ik tevreden: ik ben nu 99.0 kg maar het maakt me niet zoveel uit, ik voel me zo goed en dat is het allerbelangrijkste gewin voor mij en dat ik weer dingen durf te ondernemen.
Hiervoor bedankt Jitske, je hebt me hiermee erg geholpen. Ben ook erg blij dat ik toen de stap genomen heb om naar jou toe te gaan voor iedereen een aanrader. En nog een keer heel erg bedankt voor je hulp en luisterend oor en positiviteit.

Johannes van 82.5 kg naar 76 kg in 3 maanden

Al jaren lang was ik bezig met minder/weinig eten, hardlopen en veel water drinken. Ik was niet veel te zwaar, maar wilde er toch wel een aantal kilo`s af hebben. Dan weer een aantal weken fanatiek bezig met sporten en gezond eten en dan weer een week niet. Dit alles deed ik met het idee dat ik “goed” bezig was met afvallen. Want meer verbranden dan dat je binnen krijgt dat zal wel goed zijn dacht ik dan.
Op internet is er ongelofelijk veel informatie te vinden over wat je niet moet doen en wat je wel moet doen. Ik was me er goed van bewust dat er op internet veel onzin te vinden was en daardoor weet je niet meer wat je moet geloven. Daarom de stap genomen om naar een gewichtsconsulent te gaan. Deze stap probeerde ik zo lang mogelijk te vermijden omdat ik er nou niet bepaald trots op was dat ik naar een specialist moest om af te vallen.
Toch ben ik heel erg blij dat ik deze keuze gemaakt heb. Dit omdat ik nu wel weet dat datgene waar ik nu mee bezig ben, afvallen, ook daadwerkelijk helpt. Waar ik eerst nog weinig at en veel aan het hardlopen was zonder af te vallen ben ik nu op een verantwoorde manier bezig met afvallen, op een manier waarvan ik wist dat het ook echt helpt. Door naar Jitske te gaan heb ik veel advies gekregen over hoe ik moet eten. Het werd direct duidelijk dat ik veel meer moest eten en het werd me heel snel aangeleerd hoe je verantwoord met eten om kunt gaan. Soms zijn het kleine feitjes die je al heel erg helpen bewuster bezig te gaan met eten. Een voorbeeld is het eten van volkorenbrood i.p.v. tarwe of ander brood. Kleine veranderingen die je er erg van bewust maken hoe je met eten om moet gaan.
Ik ben nu drie maanden verder en ben van 82.5kg naar 76kg. gegaan. Een resultaat waar ik zelf heel blij mee ben. Ik weet nu precies wat mijn lichaam aan eten nodig heeft en het is niet erg dat ik eens een biertje drink. Ik ben ongelofelijk blij dat ik de stap heb gezet om naar Jitske te gaan!
Reactie Jitske:
Johannes zijn vetpercentage was 22,9% met een stofwisselingsleeftijd van 39 jaar! Nu is zijn vetpercentage 18.2 % met een stofwisselingsleeftijd van 25 jaar. Het vet op zijn heupen en buik is weg. De omvang van zijn buik was 102 cm. is nu 89 cm! Een heel mooi resultaat!

Minke, 28 jaar, 2 kledingmaten kleiner

Vanaf de middelbare school heb ik al overgewicht. Ik heb Sonja Bakker, Herbalife en Dokter Frank gedaan en mijn eigen programma van weinig eten. En ik ben alleen maar dikker geworden. Ik was er ook heilig van overtuigd dat als ik af wilde vallen ik zo weinig mogelijk zou moeten eten. Mijn dag bestond uit 4 cracottes met mager beleg, water drinken, water drinken, water drinken , stukje vlees en groente. Maar het werkte niet. Toen hoorde ik van Jitske en daar een afspraak gemaakt. Ik kwam van de hel in de hemel in terecht: “Er moet gegeten worden” zei Jitske tegen mij “als je wilt afvallen”.
Zonder Jitske was ik er nooit achter gekomen dat ik veeeeeeeel te weinig at. Dat moest eerst wel wennen om zo veel te eten, ik kon het in het begin ook niet allemaal op. Ook alle tips die Jitske mij gaf werkten. Het klopte altijd wat ze tegen me zei.
Als vrienden mij nu zien zeggen ze tegen mij: Oh wat ben jij afgevallen! Terwijl ik maar 4 kg kwijt ben, maar wel 2 kledingmaten kleiner! Mijn lichaam is totaal veranderd en daar ben ik erg blij mee. Zelf vind ik mijn gewicht, de kg’s op de weegschaal, helemaal niet belangrijk. Dat mijn vet is verdwenen dat vind ik belangrijk en dat ik weer mooie kleding kan dragen. Ik ben Jitske dan ook erg dankbaar en zonder haar zou ik hier niet achter zijn gekomen: “dat je moet eten om af te vallen”.

Renie
Ik heb wel vaker geprobeerd om via één of ander dieet af te vallen. Vaak zit er een soort van druk achter dat je op een gedisciplineerde manier aan de slag moet. En moeten staat mij tegen, werkt bij mij niet. En zo ging dan bij mij de uitdaging en lol er gauw af en mislukte het afvallen.
Met Jitske was dat anders: op de één of andere manier wist ze op een natuurlijke manier handig in te spelen op dit gevoel, zodat er een soort van uitdaging ontstond. Dit motiveerde mij om door te gaan. Zij weet het inzicht aan hoe je zou kunnen eten, aan te leren waardoor het afvallen geen straf wordt, maar een leer moment. En als je dat inzicht éénmaal hebt gaat de rest vanzelf. En dat + het afvallen geeft een heel goed gevoel. Dan gaat het ook spelenderwijs….. Hierdoor heb ik mijn doel bereikt bij Jitske: een gezond eetpatroon, afvallen en een slanker lichaam.

Patrick, 41 jaar – 12 kg Tailleomtrek – 14 cm was 105 cm is nu 91 cm.
Na mijn diensttijd 10 jaar geleden en stoppen met roken ben ik meer dan 10 kg gegroeid. Ik was zelf aan de slag gegaan met afvallen, maar het afvallen stopte met 3 kg. Meer ging er niet af wat ik ook deed. Dat ik naar Jitske’s Praktijk toe ging was voor mij echt een laatste redmiddel : Als dit niet zou lukken moest ik maar accepteren dat ik een vent ben met overgewicht.
Bij Jitske kwam ik al snel tot de conclusie dat ik te weinig en ongezond at! Nu ben ik 12 kg afgevallen en ik weet nu hoe het moet om af te vallen en op gewicht te blijven. Op zijn tijd een biertje drinken en wat lekkers erbij kan ik gewoon doen. Wat ik vooral bij Jitske heb geleerd is dat ik nu een goed voedingspatroon in mijn hoofd heb. Omdat ik in de zorg werk heb ik heel onregelmatige diensten en nu weet ik hoe ik hier mee om moet gaan. Ook met feestjes en vakantie houden gaat het goed.
Ik krijg veel complimentjes dat ik er zo goed uit zie. Ik voel me veel fitter en mijn zelfvertrouwen is weer terug!

17,2 kg afgevallen in 24 weken: Taille – 17 cm. Heupen – 20 cm.
Na jaren van getob met mijn gewicht en het ene dieet na het andere te hebben geprobeerd, kreeg ik van een vriendin het telefoonnummer van Jitske. Mijn vriendin had met het programma van Jitske haar streefgewicht behaald . Dit gaf mij de moed om contact te zoeken om eindelijk van al die ballast af te komen. Na een leuk intakegesprek ben ik vol goede moed begonnen, mijn echtgenoot heeft mij hierin aangemoedigd, blij voor mij dat het probleem werd aangepakt . Nu ben ik met week 24 bezig en ben al 17,2 kilo afgevallen, eigenlijk zonder noemenswaardige problemen. Een ander mens zit nu dit berichtje te schrijven , iemand vol zelfvertrouwen en iemand die blij is met zich zelf, te weten dat er wel een methode is om af te vallen en dat je dit ook nog vol kunt houden , nu kan ik eindelijk weer wandelen en andere dingen die inspanning vereisen doen . Een geweldig gevoel! Mijn relatie is stukken beter geworden en, zeker niet onbelangrijk, mijn liefdesleven is weer spannend. Dit allemaal dank zij het afvalprogramma van Jitske , en natuurlijk dank zij mijzelf, je moet het wel doorzetten en gemotiveerd blijven . Een ieder die met gewichtsproblemen worstelt en hiervoor een oplossing zoekt kan ik het programma van Jitske van harte aanbevelen.
Is getekend Willy Venema: start gewicht 111 kg na 11 weken: 102 kg na 24weken 93 kg

Marleen Stolk 47 jaar – 8 kg
Geen moment heb ik spijt gehad van de stap om naar de praktijk van Jitske te gaan. In januari had ik het goede en bekende voornemen om maar eens te gaan afvallen in 2014. De afgelopen tien jaren waren er ongemerkt heel wat kilootjes bijgekomen. Tien kilo moest er voor mijn gezondheid toch wel af. Ik had een hoog vetpercentage en de BMI was te hoog.Ik was eigenlijk erg sceptisch: lijnen was voor mij altijd moeilijk, dat was me nog nooit gelukt, ik praatte er liever niet over, vond bewust omgaan met eten en keuzes maken eerlijk gezegd maar lastig en ongezellig. Ik snoepte veel en had veel problemen met mijn bloedsuikerspiegel. Maar al heel snel, al vanaf het eerste consult, werd ik enthousiast en ging de knop om. Het eetprogramma was prima te doen. Ik had geen honger, en moest in het begin echt m’n best doen om alles op te krijgen. Het dagelijkse menu gaf mij steun en ik vond het heerlijk om met de boodschappenlijst door de winkel te lopen. Even niet meer prakkezeren wat ik elke dag moest eten, en toch iedere dag een gevarieerde en lekkere maaltijd op tafel. Door de goede begeleiding van Jitske werd ik als vanzelf bewuster en kritischer. Ik leerde te kijken naar etiketten en vond het een uitdaging om goed en bewust om te gaan met voeding. Langzaamaan werd mijn bloedsuikerspiegel stabieler, was ik veel minder moe, en ja… ook de kilo’s verdwenen. Aan het eind van het programma was ik acht kilo kwijt, ik voel me veel beter, en ik heb nu een stabiel eetpatroon. Het is erg leerzaam geweest en verrijkend. Ook de overige gezinsleden profiteren ervan mee. Gezonde voeding en bewust eten is voor iedereen goed.Ik kan het iedereen aanraden om bij Jitske langs te gaan, en kritisch te leren kijken naar alles wat er op een dag naar binnen gaat. En daar hoef je niet minder of onsmakelijker voor te gaan eten. Het is echt niet nodig om op een stressvolle manier jezelf weken lang uit te hongeren –Jitske gaat er op een rustige en ontspannen manier mee om, ook als het even een weekje wat minder gaat.

Hillie, 32 jaar was bang om dik te worden
Bang om dik te worden. Door mij zelf uit te hongeren dacht ik dat ik niet dik zou worden. Ik at zo weinig mogelijk . Op een keer tijdens mijn werk viel ik er bijna bij neer. Mijn collega werd boos op mij en zei dat ik nu echt dit probleem van mij, dat ik niet durfde te eten, moest aanpakken. Zij heeft mij naar Jitske gestuurd.(haar man liep ook met succes bij Jitske). Ik heb haar advies opgevolgd en met goed resultaat. Mijn doel was om weer een goed eetpatroon te krijgen en eventueel wat af te vallen. Het moest wel wennen om meer te eten, maar na een paar weken lukte het wel om alles op te eten.
Ik voel me nu veel fitter, terwijl ik dacht dat ik geen “klachten” had. Anders was ik ’s avonds na het eten kapot en nu voel ik me gewoon fit. Het valt mijn man ook op dat er weer leven in mij komt. Ik ben nu niet meer bang om te eten, de cijfers op de weegschaal geven aan dat meer eten bij mij werkt. Het is nu een goede gewoonte geworden. Ook nog 4 kg afgevallen en 1 kledingmaat minder.

Yvonne, 39 jaar, lipoedeem
Sinds een jaar of 4 heb ik de chronische aandoening lipoedeem in mijn armen en benen.Omdat het oedeem ondanks het sporten alleen maar erger werd en ik steeds minder energie kreeg, en meer pijnklachten, ging ik ook steeds minder eten, want ik werd alleen maar zwaarder.Dit had een averechts effect, mijn lichaam kreeg geen voldoende brandstof meer.In overleg met de fysio- en oedeem therapeut ben ik toen onder begeleiding op de juiste manier gaan sporten en wilde ik daarnaast afvallen om mij weer fitter te voelen.
Zo kwam ik bij Jitske terecht. Eerst vond ik het erg moeilijk om goed te gaan eten, voor mijn gevoel was het veel te veel. Maar uiteindelijk voelde ik mij sterker worden, ik ging afvallen, in totaal zo’n 8 kilo, maar heel veel centimeters, in de taille ben ik 18cm slanker geworden.
Het fijnste voor mij is, dat het oedeem ook met diverse centimeters is verminderd, ik had zelfs nieuwe steunkousen nodig, omdat de andere te groot waren! Ook zijn de pijnklachten minder hevig, al moet ik naast goed eten ook blijven bewegen.Dus andere vrouwen met lipoedeem: verbetering is wel degelijk mogelijk!! De periode bij Jitske heeft er mede voor gezorgd, dat ik weer een stuk lekkerder in mijn vel zit!
Februari 2014
Beitske, 99 kg, 63 jaar
Jarenlang was ik een lekkere eter, maar vooral een snoeper. En speciaal chocolade had ik een zwak voor. Een hele chocoladeletter op eten of een zak M en M’s draaide ik mijn hand niet voor om. Tot ik bijna 100 kg. was en me hartstikke slecht voelde. Totaal geen conditie meer, futloos en gezondheidsproblemen. Ik zit op volleybal, ik kon amper één rondje lopen zo slecht was mijn conditie (altijd aan het pûsten en hymjen). Op advies van de dokter moest ik afvallen. Ik had al veel goeds over Jitske’s Praktijk gehoord. Jitske gebeld en daar aan de slag gegaan. Ik heb nog nooit iets aan mijn overgewicht gedaan, dus dat moest eerst wel wennen om regelmatig te eten. De eerste weken vond ik het dan ook moeilijk. Jitske heeft mij toen ook extra begeleiding gegeven. Ik eet van Tafeltje dekje en dat is heel goed in te passen. En na 2 weken had ik het al onder de knie. Jitske was verbaasd, dat ik als analfabeet op het gebied van voeding, het zo snel oppikte! Mijn conditie is wel 400% verbeterd. Met volleybal loop ik nu met gemak 4 rondjes. Ik krijg ontzettend veel complimentjes dat is er zo goed uit zie. Ik ben nu 80 kg. Mijn doel is om de 70 kg. te bereiken. Ik ben erg tevreden en ik verwonder mij over mijzelf dat ik het zo goed kan volhouden. En Jitske is daarbij een motiverende stok achter de deur!

Jetske, 58 jaar, 98,4 kg
De beste stap die ik het afgelopen jaar  heb gemaakt is te gaan afslanken bij Jitske. Ik weeg nu 83 kg. Voel me veel fitter, bloeddruk is goed en het bewegen met 15 kg minder gaat veel makkelijker. Ik geloofde niet in deze manier van afslanken. Hoe kun je nu slanker worden als je meer gaat eten? Toch zag ik de bewijzen op de weegschaal. Mijn valkuil is te weinig eten. Als ik te weinig eet val ik niet af! Raar maar toch is het zo. Mijn grote angst was om weer te groeien en met deze angst ben ik (samen met Jitske) aan de slag gegaan. Nu heb ik weer vertrouwen in mijzelf. Niet meer bang om te groeien. Nog 3 kg. te gaan en deze ga ik afvallen zonder hulp van Jitske. En dat gaat me ook lukken.

Jeannet, 42 jaar altijd hoofdpijn/migraine
Zolang ik me kan herinneren heb ik hoofdpijn/migraine. Na de geboorte van onze kinderen werd het wel wat beter. Volgens de arts was mijn hoofdpijn /migraine gewoon een hormonale kwestie. Ik heb geleerd er mee te leven. En toen kwam ik bij Jitske terecht. Ik hou niet zo van eten, ik at per dag 3 boterhammen en een warme maaltijd en wat koffie. Bij Jitske gestart en na een paar weken was mijn hoofdpijn over! Ik wist niet wat me overkwam! Geen pijnstillers meer slikken. Nu na 12 weken voel ik me super goed. Ik ben zo blij dat ik dit heb gedaan en natuurlijk heb ik nu weer een normaal eetpatroon. Over mijn buik ben ik 10 cm. kwijtgeraakt. Mijn kleding past me weer lekker.

Lieneke, 50 jaar, 130 kg
Vanaf mijn 14e jaar heb ik al overgewicht. Mijn moeder stuurde mij toen al naar de diëtiste: minder eten dat was de boodschap. Maar het hielp niet. Na de diëtiste rolde ik van het ene dieet in het andere dieet. Ik kan wel zeggen dat ik alle diëten heb gedaan die er bestaan. Al die diëten hielpen tijdelijk, altijd kwamen de kilo’s er weer bij en nog meer. Altijd was de boodschap: minder eten. Nu ben ik 50 jaar. 36 jaar aan het diëten geweest en 130 kilo schoon aan de haak! En nu krijg ik bij Jitske te horen dat ik VEEL TE WEINIG eet! Ik kan het niet geloven dat ik door zoveel te eten afval, maar toch werkt het! Ik ben erg blij, maar ook verdrietig omdat bijna mijn hele leven om diëten heeft gedraaid: dat ik niet mocht eten…. En dat ik door dat diëten alleen maar zwaarder ben geworden. Nu gaan de kilo’s er wel af en toch kan ik nog steeds niet geloven dat dit op deze manier werkt. Nu na 7 weken ben ik 6 kilo kwijt en 10 cm. in de taille en heupen. Mijn ontzettende bolle buik is al een stuk afgeslankt. Ik ben echt blij dat ik nu na 36 jaren van diëten de oplossing heb gevonden voor mijn gewichtsprobleem!

Nita, 61 jaar, begin gewicht 85 kg.
Afvallen op afstand, zo noem ik mijn ervaring met het afvallen bij Jitske.
Zij woont namelijk, voor mij, in het verre Friesland en ik in Leusden bij Amersfoort. Wij hebben elkaar één keer ontmoet bij de intake en nadien alleen wekelijks via de telefoon contact gehouden en met resultaat! Ik ben inmiddels na 12 weken 8 kilo afgevallen en eet meer (maar wel anders) dan voorheen, wat me prima bevalt. Ik ben al vaak op dieet geweest, maar nooit zo fijn als deze keer.Als ik een dieet volgde was ik altijd chagrijnig en mijn man moest dat dan ontgelden. Ik voel me veel fitter, terwijl ik vond dat ik me fit voelde! Ik wil nog liefst 8 kilo eraf dus ga bij Jitske nog een poosje door. Ik wens iedereen hierbij ook veel succes. Groeten Nita
Petra, 44 jaar, start gewicht 93 kg 6 juni 2013
Verschillende diëten gedaan: Sonja Bakker, vetvrij dieet, shake’s, eiwitdieet enz. en dat lukte dan ook prima, de kilo’s gingen er wel van af door het weinige eten, maar als ik dan weer gewoon ging eten, kwamen ze er net zo snel weer aan. Via een vriendin hoorde ik van Jitske en aangezien ik de wanhoop nabij was, heb ik de stap gezet en gebeld! Het was wel slikken bij de 1e afspraak: gewicht 93 kg! Vol goede moed gestart, alleen moest de knop wel even om, want wat mag je veel eten en ook als je honger hebt moet je eten. Dat is niet wat ik gewend ben, diëten was honger lijden voor mij, maar nu niet! Ik was bang als ik honger had en meer ging eten dan op het menu stond, dat ik niet zou afvallen, maar…..al vanaf week 1 gingen de kilo’s eraf. Inmiddels 14 weken verder en ik heb er 12 kg af, mijn zwemband is weg! Ik voel me fantastisch, meer zelfvertrouwen. Ik krijg complimentjes dat ik er zo goed uit zie! Nog 2 kilo’s en dan heb ik mijn streefgewicht bereikt.

Lenie, 39jaar
Zolang ik me kan herinneren worstel ik met eten. Al vanaf dat ik naar het voortgezet onderwijs ging was ik alle mogelijke diëten aan het proberen, altijd met succes maar nooit voor lang dan was daar het jojo-effect alweer en kon ik weer van voren af aan beginnen. Altijd dacht ik: weinig eten en veel sporten dan moet het goed komen en laat die maag maar knorren dat is alleen maar goed! Na al die jaren (ben nu 39jaar) wist ik niet meer wat een normaal eetpatroon nu eigenlijk was, ik wil toch ook een goed voorbeeld geven aan mijn kinderen. Iedere dag weer was ik in mijn hoofd bezig met eten en at dan maar weer een bakje vla of wat fruit. Bang was ik om te eten. Na zoveel positieve verhalen gehoord te hebben over Jitske heb ik uiteindelijk een afspraak bij haar gemaakt. Het eerste wat ze tegen me zei was dat ik veel te weinig at en ik weet nog best dat ik dacht: dat kan toch niet! Ik kreeg menu’s mee naar huis en moest gaan eten, dus de knop in mijn hoofd moest echt om na al die jaren niet durven te eten. Heerlijk om weer brood te eten en veel ook nog. Een beetje sceptisch ben ik aan de 1steweek begonnen en dacht steeds; dit kan niet, zoveel eten en dan afvallen? Blijkt dat ik ook nog eens een goede stofwisseling heb, na 12 dagen was ik al 3,2 kilo kwijt! Inmiddels ben ik op mijn streefgewicht en nu is het zaak dit zo te houden, maar door deze gezonde levensstijl aan te houden moet dit geen probleem zijn, het is namelijk geen dieet! Het voelt echt als een bevrijding om weer te “mogen” eten en niet als maar bang te hoeven zijn dat de kilo’s er weer aan komen.

Christina, 57 jaar 170 cm. 74.9 kg
Vorig jaar werd min of meer toevallig ontdekt dat mijn bloedsuikerspiegel licht verhoogd was. Advies: af vallen rond de buiken en op fitness. Dit doe ik niet ik wandel 2 x per dag een half uur stevig met de hond. Om af te vallen dacht ik dat ik nog minder moest eten dan ik al deed. Ik hoorde via via van Jitske’s praktijk. Tot mijn verbazing kreeg ik van Jitske te horen dat ik te weinig at. Moest dus meer eten, wat voor mij geen enkel probleem was. Ik kreeg eetschema’s, waar ik mij stipt aan hield. De eerste week dacht ik: dit gaat niet goed komen, volgende week ben ik zeker zwaarder geworden met zoveel eten. Maar nee, de eerste week was ik al 1 kg lichter geworden. In het begin was het wel even zoeken hoe het allemaal moest. Ik heb mijn streefgewicht ruimschoots bereikt, met een gewicht van 61.4 kg. Mijn bloedsuikerspiegel is gedaald en wat ook erg plezierig is, ik kan nu gemakkelijker kleding kopen. Ook voel ik mij fitter dan voorheen. Jitske HARTELIJK BEDANKT voor de begeleiding en adviezen!

Maria, startgewicht 113,2 kg
Als puber begon ik met lijnen (wat achteraf gezien helemaal niet nodig was geweest.) tot mijn 25 heb ik alle diëten gedaan die er maar te bedenken zijn. Ik viel steeds een paar kilo af en daarna stond het stil. En ja, dan krijg je het jojo effect. Het blijkt ook nog eens heel slecht te zijn omdat mijn stofwisseling daardoor heel laag werd. Toen ik 25 was, was ik het helemaal zat en ben gestopt met diëten. Vanaf toen ben ik steeds op hetzelfde gewicht gebleven, wat wel echt te zwaar was. 110 kg. Er wordt vaak naar je gekeken met het idee dat je te veel eet, wat dus helemaal niet zo was. Afgelopen jaar in februari kreeg ik voor de 2e keer een hernia. (Wat niet te wijten is aan overgewicht maar aan andere omstandigheden) Maar voor het herstel na een operatie is het wel beter dat je lichter bent. Ik zei toen nog tegen de arts: “vertel het me maar wat ik moet doen, want ik weet het echt niet!” Toen kwam mijn moeder met het verhaal van iemand, die MEER moest eten en wel afviel. Zij ging naar Jitske. Ik heb de site gelezen. Toen dacht ik “Als dit het niet is, dan weet ik het ook niet meer”. Na mijn intake bij Jitske bleek dus ook dat ik te weinig at voor een goede verbranding in mijn lichaam. Tjongejonge wat moest ik veel eten… In het begin ging het erg langzaam bij mij, mijn stofwisseling moest echt opgang komen. Toch merkte ik al snel dat er in mijn lichaam iets in werking was gezet. Ik voelde mij er heel goed bij en voor het eerst was een dieet echt goed vol te houden. Elke keer als ik bij Jitske kwam was ze heel positief. Want je moet jezelf ook een andere manier van denken aan meten.

Vrouw, 54 jaar, 94 kg
Moe, moe, moe en nog eens moe. Ik was niet van de bank af te branden. Naar de huisarts geweest: diagnose burnout. Maar de vermoeidheid bleef, de huisarts kon niks met mij. Ik moest ook afvallen. Bij Jitske gestart. Na een week voelde ik me al stukken beter. En nu na 4 weken doe ik alles weer! Ik ben van de bank af! Ik heb weer zin in mijn werk. De was staat nu niet meer weken in de wasmand te wachten om opgevouwen of gestreken te worden! Mijn man moet me soms afremmen zoveel energie heb ik. In 4 weken tijd ben ik al 4,4 kg afgevallen. Ik heb er nooit bij stil gestaan dat voeding zo belangrijk is om je goed te voelen. Ik moet nu
veel meer eten dan ik altijd gewend was.

Neeltje, 18 jaar, 92 kg 163 cm.
Zo weinig mogelijk eten en veel frisdrank drinken: Zo zag mijn voedingspatroon eruit. Ik wilde niet groeien, maar dat gebeurde wel. Ik had een enorme dikke buik. Ik kon al jaren mijn voeten niet meer zien, maar na 2 weken was ik in de taille al 17 cm. kwijt geraakt. Na 4 weken 21 cm. Mijn hele buik is weg en ik kan mijn voeten weer zien! Bijzonder. Ik ben erg blij!

Roelie 60 jaar
Elk jaar meer gewicht op de weegschaal. Daar voelde ik me niet goed bij. Want waar eindigt het?Ik kwam bij Jitske met als doel om mijn gewicht onder controle te krijgen. En dat is gelukt en ik ben ook nog eens 3 kilo afgevallen. Ik heb geleerd dat ik veel te weinig at en dat ik door voldoende te eten ga afvallen. Mijn missie is geslaagd! Ik ben uiterst tevreden hierover.

Ansje 43 jaar
15 jaar aan de shakes geweest. Resultaat 100.6 kg schoon aan de haak. En nu ben ik zo blij, ik voel me zo heerlijk en zo fit! 8 weken bezig nu 94 kg en 16 cm. kwijt in de taille en 18 cm. op de heupen. Traplopen gaat veel beter. Kortom ik ben super tevreden. Ik mag weer lekker eten en toch afvallen!
Klaske 59 jaar
Toen ik begon met afslanken had ik de stofwisseling van iemand van 73 jaar en een vetpercentage van 41.7% Nu is mijn stofwisselingsleeftijd 47 jaar en een vetpercentage van 33.4% en 12.7 kg afgevallen. Ik ben nog steeds verbaasd dat ik zoveel moet eten en toch afvallen!

Bettie, 32 jaar
Acht jaar heb ik aangemodderd om mijn gewicht van voor mijn 3 zwangerschappen weer terug te krijgen. Ik was mijzelf aan het kwellen door zo weinig mogelijk te eten, maar ik viel geen gram af!! Door een collega van mij kwam ik bij Jitske terecht. Ze vertelde mij dat ik meer moest eten en toen vlogen de kilo’s eraf! Ik heb mijn ideale gewicht weer terug.

Gonnie, 60 jaar
Dood- en doodmoe was ik toen ik voor de eerste keer bij Jitske kwam. Ik sliep slecht, ik had maar 1 x per 5 dagen ontlasting en totaal geen energie! Na een dieethistorie van… en …. en ….. en….. was ik toch weer gegroeid, zwaarder dan ooit. Toen ik bij Jitske begon moest ik veel meer eten en binnen een week was mijn vermoeidheid voorbij. Ik voel me stukken beter. Ik slaap nu goed, mijn ontlastingspatroon is weer normaal. En ik ben lekker aan het afvallen. Nu 5 weken bezig en 5 kilo afgevallen.

Fronny:
Er was eens…… zo beginnen sprookjes, voor mij is het ook een sprookje! Een dieet gaat voor mij samen, met een hongergevoel hebben. Wat schetst mijn verbazing als ik op een dag voor omroep Friesland hoor: Afvallen heeft niets te maken met uithongeren. Je mag zelfs geen hongergevoel hebben, want dan moet je meer eten….De interviewer van omroep Friesland zei in het gesprek: ik eet goed. Jitske vroeg toen meteen: hoe lang hij was, hoeveel hij woog en hoeveel hij at. Zijn antwoord was: ‘s morgens 1 boterham en ‘s middags 3 of 4 boterhammen. Poeh, dacht ik, dat is veel, ik eet hoog uit 2 boterhammen op een dag. Jitske’s antwoord kwam voor mij als een donderslag bij heldere hemel: “ dat is veel te weinig!” Hij was zeer verbaasd en anders ik wel. Ik dacht meteen, bij deze gewichtsconsulent moet ik zijn. Ik ben eigenlijk al een hele poos, extreem moe. Natuurlijk kun je werk, leeftijd en wat al niet meer de schuld geven. Wel wist ik, als ik het druk heb, eet ik niet en begin dan ‘s avonds te “snaaien”. Jitske gebeld en de afspraak was toen snel gemaakt. Bij het eerste bezoek ben ik me rot geschrokken wat die weegschaal er allemaal uitspuwde: vetgehalte schrikbarend hoog, het viscerale vet was veel te hoog. Gewicht zo wie zo te hoog en de spiermassa extreem laag, het vochtgehalte klopte ook niet! Toen ik naar huis ging, vond ik het een wonder, dat ik nog liep……Enfin, ik ben nu ongeveer 6 weken bij Jitske, ik word begeleid bij mijn voeding en even voor de duidelijkheid, niet het afslank programma. En nu: niet geheel onbelangrijk, ik ben voor mijn gevoel de hele dag aan het eten. Nu val ik af, mijn vetgehalte zakt, mijn spiermassa neemt toe en mijn waterhuishouding heeft het volgens mij bijzonder druk! Het hoeft voor mij niet snel te gaan, maar in deze periode al 4 kilo. Belangrijk voor mij is: dat ik minder moe ben, beter slaap en meer energie krijg. Ik ben er nog lang niet, maar ben wel zeer gemotiveerd, mijn leeftijd is 63 jaar… dus toch een sprookje? Bedankt Jitske, vriendelijke groet van Fronny

Jikke:
Als je mij ziet, zie je een slanke vrouw. Maar ik weet wel beter: een slanke vrouw met een dikke buik. Mijn buik camoufleer ik door wijde kleding te kopen. Erg frustrerend. Ik kan nooit sluitende kleding dragen. Maar ik ben nu helemaal blij: ik heb het programma 12 weken gevolgd en mijn dikke buik is weg!!!!!! Het scheelt 3 gaatjes in mijn centuur!

Klaske:
Ik heb er nu 12 weken op te zitten: precies 9 kilo afgevallen. Ik ga mooi door: nog 7 kg te gaan. En het gaat zo makkelijk ….

Lutske
Ik heb fybromyalgie en ik voel me stukken beter. 8 kg afgevallen en lopen en traplopen gaat veel beter. Ik ga nu voor de 2e 8 kilo.

Thea
Na 1 week het programma te hebben gevolgd, voel ik me 100% beter en 1,4 kg eraf. Ik kom nu tot de conclusie dat ik mijzelf heb uitgehongerd, terwijl ik dacht dat ik wel genoeg at! Niet dus! Ik moet nu veel meer eten en dat is geen straf voor mij, heerlijk weer genieten van eten zonder schuldgevoel en de angst dat ik ga groeien!

Bianca
Aan het einde van de zomer was ik echt wanhopig: 104 kg! Het lukte me niet om de kilo’s er weer af te krijgen. Weinig eten, dat “bekende dieet gevolgd: 1000 calorieën per dag. Nou dat heb ik 6 weken vol gehouden en toen was ik echt uitgehongerd! Toen was ik daar wel klaar mee. Alles bij elkaar gegeten. Als de wanhoop het hoogst is, is de redding nabij in de vorm van Jitske! Ik ben nu 6,5 kg kwijt. Ik heb een programma van 2000 calorieën per dag. Niet te geloven dat je met zoveel calorieën kunt afvallen! En ik hoef alleen maar te eten. Ik ben heel tevreden!

Reactie Inge via Twitter
Yeah, 1,5 kilo afgevallen in twee weken en…En ik mag meer eten! @Jitskespraktijk maakt haar slogan waar: afvallen door te eten!

Geertje A 65 jaar 15 kg afgevallen
Toen ik trouwde was ik 50 kilo met een lengte van 154 cm. Kinderen gekregen. Langzaam kreeg ik meer gewicht. Ik begon te diëten. Voor de zomervakantie snel even afvallen. Na de vakantiezat het er weer bij. Voor de kerstdagen begon ik dan weer met diëten en na de kerstdagen zat het er weer bij. Altijd aan het diëten en ik werd alleen maar zwaarder.
Toen ik in oktober 2010 bij Jitske startte woog ik 73 kg en dubbel breed met maat L. Ik kan wel zeggen dat ik niet echt blij was met mijzelf! Bovendien was heel erg moeilijk om met mijn lengte en maat L, kleding te kopen.
In april dit jaar was ik afgevallen tot 58 kilo en nu ben ik nog steeds 58 kg. Op zich was het niet moeilijk het afvallen. Ik hoefde alleen maar te eten. Wel moet ik zeggen dat ik het zonder Jitske niet voor elkaar had gekregen om af te vallen. Mijn eigen dieet bestond uit 1000 calorieën, dit had ik ooit geleerd op een afslankclub. Bij Jitske leer ik dat ik moet eten om af te vallen. Ik wilde dat eerst niet geloven dat dit zo werkte, maar ik zag het met mijn eigen ogen op de weegschaal. Bovendien voel ik me nu veel fitter!

Mijn naam is Helma, 47 jaar en ik woon in Venlo. Wie niet weet waar het ligt: In Noord-Limburg. Ik zie jullie je afvragen, hoe komt iemand van Limburg in contact met Jitske in Friesland, nou heel simpel; via Jitske’s website. Ik ben al jaren aan de zware kant, wil wat kilo’s kwijt, (ongeveer 17 kg) maar niet met dat diëten waar je niks mag eten of op shakes moet leven. Nee, Bourgondisch als Limburgers zijn, met de pot mee-eten. Het afslanken op afstand dat leek me wel wat, gewoon van achter de computer met iemand praten over afslanken en hoe je dat moet doen. Na een telefonische afspraak zijn we overgegaan op Skype met beeld. Je hoeft lekker niet de deur uit (wat toch wel wat ver is vanuit Venlo)en je hebt toch persoonlijk contact, face to face. Ondertussen ben ik 6 kilo’s lichter en 9 centimeters smaller in de taille en 10 cm. bij de heupen. Bij mijn knieën had ik van die zakjes te zitten, die zijn nu ook weg. Bij mij gaat het mooi geleidelijk, ik hoef niet zo snel af te vallen. Stapje voor stapje. Ik ben al heel erg tevreden met wat ik nu heb bereikt. Alles wat ik eet schrijf ik op, zodat ik toch zie en weet wat ik eet. En Jitske geeft veel tips en handvatten waar je wat mee kunt. Hopelijk stimuleert dit stukje over