Wat doet een leefstijlcoach

Mijn ervaring is dat er tegenwoordig erg veel speelt. Te veel prikkels, verwachtingen, eten, werk, info om iets te kopen, een goede moeder zijn en er ook nog bij werken en een lieve echtgenoot zijn.

We worden als mensen daarom moe, gestrest en/of te zwaar.

Een leefstijlcoach helpt je om een helder te krijgen wat voor jou belangrijk is en leert je hoe je grip kan krijgen op je dag en gewoontes. Zo werk je samen naar jouw eigen doel!

Een leefstijlcoach is als ware een gids in een drukke wereld, waarbij jij je eigen bestemming gaat kiezen.

-De leefstijl coach behandelt geen ziektes of problemen, maar werkt met je toe naar een doel (van jou zelf) Bijv. om meer energie en rust te voelen.

-De leefstijl coach zoekt met jou naar dagelijkse leefgewoontes die jou helpen om dat doel te bereiken. Een voorbeeld kan zijn een Client met ernstige slijtage in de heupen kan niet sporten of lopen. Dan gaan we kijken wat er wel lukt voor haar? Door goede vragen te stellen, komt de client zelf met de oplossing: Ze heeft een elektrische fiets maar twijfelt of een elektrische fiets wel goed is. Maar juist heel goed als ze daar met minder pijn op kan fietsen is dat een hele verbetering ten opzichte van nu. Ook op het gebied van dagindeling, omgaan met stressprikkels, voeding, slaap of bewegen kan de leefstijlcoach bij helpen.

-De leefstijlcoach zorgt dat je die gezonde gewoontes traint en jouw lichaam leert te begrijpen hoe het bij jou werkt, zodat je steeds meer grip krijgt op het toewerken naar jouw doel.
Doelen om aan te werken kunnen zijn:
Beter slapen
– meer ontspanning
-Voeding
-Bewegen
-Hormoonhuishouding
-Dagindeling
-Stressmanagement
-Communicatie
-Mindset

Het draait allemaal om goede keuzes te maken; Keuzes die bij jou passen
Dit zorgt dat je motivatie opbouwt en je blijft ontwikkelen. Je zal merken dat je al gauw plezier krijgt in het verbeteren van je dagelijkse leven( en dan ook nog wordt beloond door de resultaten die dat oplevert).

Doen waar je blij van wordt en daar heb je soms even iemand bij nodig die er anders naar kijkt.