• Bevrijd je zelf

Wat is hypnose?

Hypnose is een aangename manier om problemen op te lossen.

Hypnose heeft mij altijd gefascineerd.

Hypnose kun je vergelijken met geconcentreerd televisie kijken of een boek lezen. Muziek luisteren of in gedachten met jezelf praten. En net zoals de kat op het plaatje voel je je heerlijk ontspannen….Door hypnoseshows op televisie had ik een hele rare indruk van hypnose gekregen. Ik vond het maar eng, want het lijkt net alsof je de controle kwijt bent als je in hypnose bent en geen vrije wil meer hebt. Omdat ik zo nieuwsgierig was naar wat hypnose is, ben ik zelf maar hypnose gaan leren! En heb ik ervaren dat dit helemaal niet zo is. Het is juist heerlijk om in hypnose te zijn. Je bent lekker ontspannen en je maakt gewoon alles mee. Als je in hypnose bent blijf je je eigen vrije wil houden en als er dingen gebeuren die jij niet wilt, kun je dit gewoon stoppen. In je hoofd ben je ook lekker ontspannen waardoor het denken meer op de achtergrond is  waardoor er een directe toegang is tot het onderbewustzijn waardoor er veel makkelijker problemen kunnen worden opgelost.

In ons onderbewustzijn ligt de oorzaak van onze problemen, maar ook ligt in het onderbewustzijn de oplossing voor onze emotionele-, psychische-, gedrags-  en gewichtsproblemen.

Waar kun je hypnose nu het beste mee vergelijken?

– als je het het autorijden bent en ineens ben je op de plaats van bestemming (2 uren later)
– je bent je favoriete hobby aan het beoefenen en je zit er helemaal in. Je vergeet de tijd…..
– kleine kinderen kunnen ook heel geconcentreerd spelen, ze gaan helemaal op in het spel

En zo voelt hypnose ook. Je bent heel erg gefocust, terwijl je er helemaal bij bent. En doordat je zo gefocust bent, wordt het heel gemakkelijk om je onderbewustzijn suggesties te geven (nieuwe ideeën) om je probleem op te lossen. Bijv. een negatief gevoel te vervangen door een positief gevoel.

Wat is hypnose?

Hypnose is een toestand waarin er een directe toegang is tot het onderbewustzijn.
Het is een aangename methode waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Een toestand waarbij alles gewoon waargenomen wordt en er toch een directe toegang tot het onderbewustzijn is.

Als je in hypnose bent is er de mogelijkheid om de denkbeelden, overtuigingen en emoties die aanwezig zijn in het onderbewustzijn en waar je last van hebt om te draaien naar datgene wat jij wel wilt.
1. Zo kun je van een roker een niet roker worden.
2. Onzekerheid wordt zelfvertrouwen.
3. Ik ben niet goed genoeg wordt: ” ik ben blij met mijzelf”.

Overtuigingen:
Ik ben niet goed genoeg
Ik kan het niet
Ik ben lelijk
Niemand houdt van mij
Ik heb altijd pech
Ik word niet gehoord
Ik ben een loser
Ik ben een perfectionist

Het onderbewustzijn is de basis van jouw gedrag en jouw emoties.

Het bevat de informatie waarop jij denkt, praat, ervaart en voelt en ook hoe jouw lichaam zich presenteert.

Gedurende je leven wordt je geprogrammeerd door je ouders, school, vriendjes, kerk enz.
Jouw ervaringen worden opgeslagen zoals jij ze hebt geïnterpreteerd.
Als 10 mensen precies dezelfde situaties hebben meegemaakt, heb je ook 10 interpretaties van deze situatie. Wat de één als positief heeft ervaren kan een ander negatief hebben ervaren.
Jouw programmering kan ervoor zorgen dat je niet doet wat je graag zou willen: “Je laat je tegenhouden door faalangst, onzekerheid, ik kan het niet, je perfectionisme….. enz.  Het veranderen van deze programmering is lastig als je het veranderen wilt door praten of therapie. Veranderen door middel van hypnose kan snel gaan omdat je rechtstreeks met het onderbewustzijn werkt en je kritische denken omzeilt.

De innerlijke kritische stem wordt aangepakt. De stem die je aanzet tot roken, snoepen. En ook de stem die zegt dat jij niet goed genoeg bent. Dat je een loser bent. Met hypnose verander je dat waardoor jij wel je doel bereikt en doet wat je graag wilt doen.

Je zou je zelf kunnen voorstellen als een televisie met zenders (je onderbewustzijn) die niet goed zijn afgesteld.

Het lukt jouw niet om de zenders van jouw televisie op de goede frequentie te krijgen…… Er is storing: “Je hebt last van een laag zelfbeeld, faalangst, perfectionisme”.
Je roept de televisiemonteur erbij (de hypnotherapeut) en vraagt of hij jou televisie (onderbewustzijn) goed wil afstellen.

En je weet dat hij dat goed kan:  televisies afstellen. En je geeft hem tijdelijk de afstandsbediening, maar je blijft er wel bij als hij jouw televisie afstelt totdat de storing over is. En als de storing over is ben jij weer goed afgestemd op de juiste zenders/frequentie. Je bent bevrijd!

Wat kan er opgelost worden met hypnose?

1. Negatieve overtuigingen:
Negatief zelfbeeld, faalangst, onzeker, jaloezie, ik kan niks, perfectionisme enz.
2. Verslavingen: roken, drank, drugs, enz
3. Fobieën
Er zijn ongeveer 500 fobieën
4. Eetbuien
5. Afvallen
6. Pijn
7. Nagelbijten enz.
8. Trauma’s

1e consult gratis

We gaan kijken voor welk probleem jij een oplossing wilt en dan ga ik uitleggen hoe mijn manier van werken is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief