• Je verdriet, boosheid, verveling of onrust weg eten is geen oplossing

Grijp jij naar eten als het tegenzit in je leven?

Problemen met je kind, op je werk een vervelende collega die de kantjes ervan af loopt? Of als je ’s avonds op de bank gaat zitten, slaat dan de onrust toe? En loop je de dan de hele avond van de bank naar de (koel)kast omdat je dat vervelende gevoel niet wilt voelen?

Dit zijn de kenmerken van een emotie-eter.  Een emotie-eter probeert onprettige gevoelens weg te werken met eten. Alleen werkt dit niet. Je hebt wel je buik vol met eten, maar het vervelende gevoel blijft. Alleen ligt dit nu onder een laag chips, drop, chocolade enz.  En de volgende dag dan komt de kater en zeg je tegen jezelf: “Ooh wat ben ik toch een stommerd, hoe heb ik dat nou weer kunnen doen “enz. Er volgt meestal een heel negatief scenario aan gedachten.  Vervolgens  begin je weer met frisse moed te diëten. Je ontbijt goed, bij de lunch gaat het ook nog goed en dan rond een uurtje of vier krijg je honger en dan gaat het weer mis.
Herken je dit? Dan zou je een emotie-eter kunnen zijn.

Aanpak emotie-eten.
Mijn ervaring met emotie-eters is dat ze niet meer weten wat een goed voedingspatroon is.
1e stap :
1e en 2e consult:de lichamelijke oorzaak van het emotie-eten wegnemen door een goed  voedingspatroon afgestemd op jouw lichaam: Je krijgt een 7-daags eetschema van mij waar precies opstaat wat je een hele dag moet eten (3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes) in dit eetschema kun je zelf dingen wijzigen

2e stap :
bij het 3e consult gaan we aan de slag met het emotie-eten. We gaan kijken wat de oorzaak is van het emotie-eten en je gaat leren hoe je dit op een andere, nieuw manier kunt aanpakken.

Begeleiding vindt plaats in mijn praktijk. Woon je ver van De Westereen en wil je toch graag persoonlijk begeleid worden? Dan kunnen we de consulten ook telefonisch doen of via Skype.

Waar bestaat de begeleiding uit:
Duur 17 weken.
1e consult is gratis
1 intake 30 min.
11 consulten van 15 min.
5 consulten van 30 min.
1 boek
1 informatiemap Afslanken door te eten
1 eettabel

Investering: jouw inzet en € 425,00

1e consult gratis

Tijdens dit gratis en vrijblijvende gesprek, gaan we het probleem in kaart brengen en ga ik uitleggen wat mijn manier van werken is.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief